Swieze mieso sklep

Lub potrafi być trochę smaczniejszego w polskim domu, niż świeży, jednocześnie pełen i jedzący kotlet schabowy usmażony na medal i cieniutko potłuczony? Aby schabowy miał idealną strukturę, musi być dobrze roztłuczony - na tyle, by mięso broniło się delikatne, i po przysmażeniu kruche, a wraz nie tak szybko, by kotlet nie był za mały, inaczej wyda na soczystości. I w sukcesu bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w właściwej grubości plasterki, a potem tłuc je tłuczkiem do ciała, by zdobyło dobrą grubość i organizację.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do mięsa, którym będziemy potrafili samodzielnie skontrolować jakość ubijanych kotletów. Jednak przy ogromniejszej kwot kotletów, na dowód dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub jak wykorzystujemy do nich mięso nieco niższej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie i to, gdy przyrządzamy kotlety w zakładach żywienia zbiorowego, albo na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością przygotowuje się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można łatwo opaść z grup, ponadto tłuczek do ciała jako urządzenie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na tak takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

systemy sprzedażowe

Stąd też, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w trudnej zawartości, albo z konkretnego mięsa, oszczędźmy sobie mocy i zainwestujmy w specjalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest zwykle łatwa w obsłudze - wystarczy wprowadzić do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, natomiast pozostałym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na wszystkiej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, by wszystkie swoje kotlety były rozbite równomiernie, szybko i chętnie, wtedy nie ma ciekawszego rozwiązania, kiedy tylko kotleciarka do celu domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie stanowi wtedy taki duży wydatek - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem dobrym w obsłudze, w jedzeniu w czystości, dodatkowo nie przesadnie kosztownym, kiedy umiało się zdawać.