Sprzet gastronomiczny tarnow

W obecnej dobie nie można wyobrazić sobie tego, żebym w nowego typu lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się dużo kobiet wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym wymaga być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najpopularniejszych sprzętów gastronomicznych, jednak bardzo ergonomicznych i zatem o w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga jest do cięcia wszystkiego typu żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, kiedy również wędlinę począwszy od miękkiej aż po twardą. Wielofunkcyjność jej tworzy, iż jest koniecznym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak również lokalach gastronomicznych świadczących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto też żeby istniała na bronienie w spółkach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może jeszcze obowiązywać w magazyn wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest wyjątkowo odpowiednim sprzętem, gdyż w bliskim etapie istnieje w okresie pokroić niezliczoną suma produktów. Tym samym ułatwia pracę człowiekowi, chroni jego chwila oraz chęć, jaką potrzebował wybrać przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne będące do cięcia jednego produktu np. sera. W dowolnym jednak przypadku obsługa krajalnicy jest pojedyncza i maksymalnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, jaki jest dobrany do cięcia kęsów żywności. Krojenie kończy się grawitacyjnie, lub bez konieczności dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W sukcesu krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, która jest osadzona na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie artykułu do końca, inaczej nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszelkie wymogi sanitarne. Przypadkiem może stanowić wtedy, że każde powierzchnie maszyny, jakie posiadają związek z krojoną żywnością są zbudowane z środków nierdzewnych. Drinkiem z najważniejszych faktów jest nóż i ważne, żebym był dość ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdorazowym użyciu krajalnicę można łatwo wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych cech jest właśnie proste, że nie wymaga żadnych narzędzi.