Prasa do miesa kot1

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, której zamiarem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o określonej grubości (w współzależności z potrzeb, na wszelkiej szerokości rozgniecenie posiada taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i usprawnia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Wynik ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze stali nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

http://funsurfing.pl/grupa-wolff/bezpieczenstwo-instalacje-procesowe/detekcja/detektory-gazu/detektor-primax-p/

Prasa do kotletów znajduje zastosowanie w domach gastronomicznych i sklepach, gdzie w kolekcji można odnaleźć mięso wołowe w budowie zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe wykonane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie sporej liczbie rozbitych plastrów w procesu krótkiego czasu czasu - ok. 800 porcji w procesie godziny, przy czym mięso nie potrafi żyć mrożone, ani nie może liczyć kości. Obsługa maszyny stanowi daleko naturalna, dzięki wykorzystanym przez producenta Maga następujących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w punktu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dojazdu do określeni), zmiany konstrukcyjne, mające nacisk na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności wyrażających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić czyszczone i suszone po stałym kontakcie z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia i przekładni olejowej to specjalne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały docenione przez użytkowników oraz jurorów Międzynarodowych Rynków w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, kładąc się na informacji i sprawdzeniu zdobywanym od 1990 roku zwraca na sytuacja, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc i dużą wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa swoją ofertę o dodatkowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.