Poczestunek urodzinowy

Wszyscy lubimy zapraszać mieszka i służyć ich najbardziej oryginalnymi daniami. Niestety, na ogół jesteśmy znużeni i realizujemy wydobywać się za przygotowywanie naszego wystawnego poczęstunku w ubiegłej chwili. Składa się jednak, że często najprostsze rozwiązania są najlepsze. Więc warto zastanowić się nad przygotowanie dla turystów deski serów.

Dobór serów Że jesteśmy ale taką opcja, warto zaserwować sery uczynione z różnych sposobów mleka: krowiego, owczego i koziego. Idealnym wyjściem istnieje wyjątkowo poprawienia ich regionami. Da toż znanym pracownikom poznać potrawy z miejsc, w których często jeszcze nie byli. Warto na taką szansę istnieć więcej przygotowanym teoretycznie i wzbogacić przyjemną degustację historią wszystkiego z podawanych serów. Najważniejsze jednak, aby zachować porządek smaków. Na desce powinniśmy oddzielić sery wielkie od łagodnych. Dlatego jest poprawić je utrzymując odpowiednią aranżację. Aranżacja Sery piszemy w obrębie, zaczynając od najłagodniejszego (najlepiej napisać go na godzinie 12), stopniowo używając do coraz lepszych. Dzięki temu nasi goście poczują subtelne różnice w dodatku i aromacie danych produktów. Estetyka Sery możemy zapewnić na indywidualnej, przeznaczonej do tego desce, która dostaniemy w grup sklepów oferujących zastawy stołowe. Możemy jeszcze użyć do ostatniego absolutnej podstawki lub drewnianej deski, pamiętając ale o tym, że potrzebuje żyć ona dana jedynie do ostatniej rzeczy. Część serów, zwłaszcza tych dojrzewających, daleko jest zaserwować w znaczniejszych cząstkach. Inne możemy stosować w plastrach. Tutaj przydatne będą krajalnice do sera, które umożliwią nam pokroić ser w lekkie i piękne plastry. Dodatki Poza serami powinniśmy zaserwować naszym pracownikom odpowiednie dodatki. Mogą żyć zatem orzechy, oliwki, żurawina, konfitura z jarzębiny, rodzynki i suszone morele. Wszystkie dodatki tak jest załatwić w prywatnych miseczkach, żeby nie połączyły się z serwowanymi przez nas serami. W osobnym koszyczku podajemy białe pieczywo (najlepiej chrupiącą bagietkę) lub krakersy. Dobre wino Do deski serów powinniśmy zaserwować również dobre wino. Najłatwiejszym stylem będzie wybranie wina pochodzącego spośród tegoż jedynego regionu, co oferowane przez nas sery.