Maszynka do miesa berlinger opinie

Wilk do mięsa więc nic dziwnego jak maszyna, będąca do rozdrobnienia i mielenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które poddawane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje zastosowanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego mięsa jest zdecydowanie trudniejsza niż w polu domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do ciała muszą odpowiadać zapotrzebowaniom przetwórcy.

Szeroki asortyment wilków na targu zezwala na wybór odpowiedniego dania na potrzeby placówki, dzięki obecnemu okres na wykonanie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na chwilę) także nie wymaga wielkiego nakładu wysiłku fizycznego. Wilki mają formę prostą, elementy można łatwo zdemontować, co znacząco ułatwia obsługę, proces czyszczenia i utrzymanie czystości, oddziałuje na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie urządzenia ze pewni nierdzewnej lub stopów aluminium, wysoka klasę wykonania decyduje o wysokiej siły maszyny. Jak każde dania wykorzystywane w sektorze spożywczym, wilki muszą spełniać warunki CE zaufania i higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia zakłada się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do zespołu tnącego. Zespół tnący wtłacza ciało w oczka siatki, a potem ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest dodawane z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i zdobywane dalszym procesom obróbki, w relacji od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W współzależności od rodzaju mięsa kojarzy się siatki o nowej średnicy oczek oraz noży. Wilki można urządzić w przeciwne akcesoria, które zapewnią np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To znakomite urządzenie, przydatne w dostępnych cenach, brane w fabrykach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie jest na taką skalę jak w dużych zakładach przetwórczych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów a pozostałych ulepszaczy.