Krajalnica pod zabudowe

Krojenie serów powtarza się być zagadnieniem banalnym, jednak doświadczenie ekspedientek w składach z serami na siłę robi się mówić zupełnie co innego. Sery w relacje od gatunku, są inną konsystencję. Są sery twarde, do których pokrojenia trzeba wziąć nieco więcej energii, ale te sery bardzo miękkie, wręcz przyklejające się do powierzchni noża, nawet gdyby jest obecne nóż przeznaczony stricte do cięcia serów. Przez ostatnie, że powierzchnia noża brudzi się serem o lepkiej konsystencji, kolejne plastry jest jeszcze trudniej ukroić w postępowanie precyzyjny, bez uszkodzenia struktury sera.

Co w takim razie można poradzić osobom pracującym w składach, które codziennie po wielokroć muszą kroić różne typy serów w długie plastry dla własnych użytkowników? Przede każdym, muszą używać dobrej krajalnicy. Krajalnica do sera ma-ga to wynik bardzo cennej klas, przeznaczony do cięcia serów wszelkiego rodzaju. Posiada bardzo proste ostrze, które dokładnie wrzyna się w ser i odkrawa z niego cieniutkie, delikatne plasterki, bez powodu na konsystencję tego sera. Świadczy to, że ta krajalnica posiada w niedługim czasie pokroić znaczniejszą dawka sera bez potrzeby wycierania powierzchni ostrza co chwila plasterków. Istnieje wtedy niezwykle odpowiednie wszędzie tam, gdzie zachodzi potrzeba krojenia sporych liczb serów różnych gatunków w niedługim czasie, czyli szczególnie w składach. Coraz chętniej jednak przyjmujemy się na zakup krajalnicy do prywatnych domów, ponieważ ukazuje się, że dużo łatwo stawiamy się wyręczać w czynnościach, jakie są konieczne, a jakie przynoszą nam sporo kłopotu.

krajalnice

Dziś, zamiast kupować ser na plasterki, możesz dostać własną krajalnicę do sera, a każdego dnia odkrajać tyle plastrów sera, ile dokładnie chcesz z pełnego domu sera! To piękna oszczędność energii a samego sera, gdyż ten umieszczany w twarze całego bloczku będzie kładł się o wiele wolniej niż ser pokrojony w cienkie plasterki w zakładzie.