Gastro pos gastro szef

Program Gastro SZEF prowadzi gospodarkę magazynową przedsiębiorstwa w oparciu o dokumenty magazynowe, a ponadto sprzedaż , jaka została zakończona na miejscach kelnerskich.

crouse-hinds

Kontrola zużycia surowców na zasadzie wprowadzonych kart kalkulacyjnych program robi odpowiednie rozchody składników dań, wylicza kalkulacje, marże, wsad do kotła, a ponadto zapotrzebowanie na nowoczesne składniki. Informacje programu są podstawą rejestracji materiałowej w wartościach nabycia oraz gastronomicznych, oraz z automatyczną dekretacją do właściwych programów finansowo-księgowych.
Współpraca z urządzeniami fiskalnymi
Wysyłanie informacjach z kasami jest dwukierunkowe. Z pewnej strony GASTRO SZEF doprowadza do walut informacje o składnikach, grupach towarowych, kelnerach; z tamtej strony korzysta z kas informacje o sprzedaży wykonanych potraw, obrocie syntetycznym każdej kasy a każdego kelnera. Dzięki takiemu rozwiązaniu kasy fiskalne po początkowym zaprogramowaniu przez serwis, nie zmuszają obsługi do żadnych umiejętności programowania, gdyż całość przesyłania informacji wysyłana jest poprzez program Gastro.
Dokładne analizy i raporty
Użycie nowej metodzie OLAP umożliwia budowanie własnych analiz w dowolnym przekroju. Analizy mogą wspierać tą pracę kierownictwa np. zdadzą na pytanie jak robi nowa promocja, jak leczyć w podejmowaniu decyzji, jakie posiadają charakter strategiczny przez wsparcie w szukaniu nowych trendów rynkowych i lepszy wgląd w rezultaty wcześniej podejmowanych działań.
Gastro może stanowić zużyte i dostosowane w mało lokalach. Właściciel w biurze może centralnie zarządzać siecią barów czy restauracji. System Gastro jest skalowalny. Podstawowym elementem sytemu jest podstawowy program Gastro SZEF, który przez łącza internetowe,ma możliwość wysłania informacji pomiędzy lokalnymi wyposażonymi w katalog.
W współzależności od organizacji możliwa jest całościowa centralizacja wprowadzanych informacji, jak również dokładnie w jednych lokalach. Niezależnie od tego, spływają spośród niego do pokoi informacje o asortymencie, jakim mogą posiadać kasy fiskalne, o organizacji lokalu, o wynegocjowanych cenach kupna i sprzedaży.